Μενού

Dr. Kindbud's Weed-O-Pedia (2013) [Η εγκυκλοπαίδεια της κάνναβης του Dr. Kindbud]
Dr Kindbud's Weed-O-Pedia (2013)

Primo nuggets of marijuana facts and stoner trivia / Βασικά ψήγματα από δεδομένα για την κάνναβη και πληροφορίες του καταναλωτή κάνναβης

by

Dr. Seymour Kindbud

Εισαγωγή

Το πρώτο βαθύ χτύπημα του Dr. Kindbud

Το να καταναλώνεις κάνναβη είναι διασκεδαστικό. Κάνει τη μουσική πιο συναρπαστική, τις ταινίες και τις τηλεοπτικές εκπομπές πιο αστείες ή φρικτές, τα βιντεοπαιχνίδια πιο προκλητικά, το φαγητό και το ποτό πιο ελκυστικά και το σεξ πιο εκπληκτικό. Όταν έχεις ευφορικότητα, σκέφτεσαι λίγο πιο βαθιά, γελάς λίγο περισσότερο. Βρίσκεις φυσικό και το υπερφυσικό πιο συναρπαστικά. Όλες οι αισθήσεις σου μοιάζουν πιο συντονισμένες με τα λεπτά ερεθίσματα γύρω σου που άλλες φορές περνούν απαρατήρητα. Είσαι χαλαρός αλλά έτοιμος να στρίψεις επιδέξια για να αποφύγεις τυχόν ενοχλήσεις.

Μερικές φορές, σίγουρα έχεις παρατηρήσει, το μυαλό σου να περιπλανάται όταν βρίσκεσαι σε ευφορία. Μπορεί να βρεθείς να μηρυκάζεις νοητικά και να σκέφτεσαι. Και σε όλη αυτή τη σκέψη, τελικά καταλήγεις σε ερωτήσεις όπως για το πώς η κάνναβη σε ξεσηκώνει, πότε οι άνθρωποι κατάλαβαν ότι ήταν τόσο ευχάριστο να την καταναλώνουν, ποιος αποφάσισε ότι θα έπρεπε να γίνει παράνομη, ποια είναι τα μεγαλύτερα τραγούδια, σειρές, ταινίες και βιβλία που επηρεάστηκαν από την κάνναβη και γιατί ο αριθμός 420 έγινε ένας κώδικας της κατανάλωσης της κάνναβης. Οι φίλοι μου και οι συνεργάτες μου έχουν τις δικές τους θεωρίες σχετικά με αυτές τις ερωτήσεις και πολλές άλλες, οι οποίες συχνά προκαλούν έντονες, αν και μερικές φορές κακώς ενημερωμένες συζητήσεις.

Dr. Kindbud's Weed-O-Pedia (2013) [Η εγκυκλοπαίδεια της κάνναβης του Dr. Kindbud]

Μετά από μια πολύ παθιασμένη συζήτηση που δεν έλυσε τίποτα, και λόγο της απώλειας της βραχυπρόθεσμης μνήμης, δεν μπορώ καν να θυμηθώ ποιο ήταν το μήλο της έριδος, αποφάσισα να πάω να βρω την απάντηση. Στο διαδίκτυο, βρήκα αρκετές απαντήσεις στην ερώτηση που ερεύνησα, το πρόβλημα ήταν ότι οι απαντήσεις ήταν αντίθετες μεταξύ τους και ήξερα ότι η διαμάχη μας σχετικά με το θέμα θα παρέμενε πολύ καιρό μετά την κατανάλωση του στριφτού.

Τότε κατάλαβα ότι χρειαζόμασταν μια οριστική πηγή, μια εγκυκλοπαίδεια στην οποία θα μπορούσε κάποιος να απευθυνθεί για απαντήσεις. Ξεκίνησα λοιπόν για να ερευνήσω όλα όσα μπορούσα να μάθω για το φυτό της κάνναβης, τις συνήθειες και τα αποτελέσματα της, τη μακρά σχέση της με τους ανθρώπους και την τρέχουσα κατάσταση της τόσο ως φάρμακο όσο και ως μια παράνομη ουσία σε όλο τον κόσμο. Πήγα σε πηγές ειδικών και αναζήτησα τα γεγονότα για όλα τα επιστημονικά ή ιστορικά ζητήματα. Έκανα check in με έμπειρους μάγειρες για συνταγές και έσκαψα στα σχέδια για τις πιο εφευρετικές συσκευές καπνίσματος. Και συμβουλεύτηκα πολλούς φίλους και γνωστούς, και έναν κριτικό εδώ κι εκεί, για να καταλήξω στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες, τραγούδια, τηλεοπτικές εκπομπές και πολλά άλλα για τους stoners. Τώρα κρατάς στα χέρια σου το προϊόν όλης αυτής της έρευνας. Και ελπίζω να απαντήσει στις ερωτήσεις σου και να σε αφήσει με μια αίσθηση ότι είσαι πιο φωτισμένος.

Dr. Kindbud's Weed-O-Pedia (2013) [Η εγκυκλοπαίδεια της κάνναβης του Dr. Kindbud]

Το βιβλίο είναι οργανωμένο ανά θέμα (και όχι αλφαβητικά), ώστε να μπορείς να περιηγηθείς στις περιοχές που σε ενδιαφέρουν τώρα και να βρεις πληροφορίες που αναζητάς αργότερα. Κάθε κεφάλαιο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που εξετάζονται με τη σειρά με την οποία με πήγε το μυαλό μου, δηλαδή, όχι απαραίτητα με ένα αναμφισβήτητα λογικό μοτίβο. Ολόκληρα βιβλία έχουν γραφτεί για ορισμένα από τα θέματα, αλλά όλες οι καταχωρήσεις εδώ είναι σύντομες. Έχω επίσης ρίξει πολλά ψίχουλα, ψήγματα πληροφοριών, ακριβώς κατάλληλα για να τα μοιραστείς με φίλους. Και ελπίζω να το κάνεις. Όπως και ένα στριφτό με πολύ καλά μπουμπούκια κάνναβης, έτσι και οι πληροφορίες υψηλής ποιότητας θα πρέπει να μοιράζονται.

Μια ακόμη σκέψη: Στις ενότητες για την κάνναβη ως φάρμακο και την υγεία, προσπάθησα να αφήσω την επιστήμη να μιλήσει από μόνη της και βασίστηκα όσο το δυνατόν περισσότερο σε αξιόπιστη, αξιολογημένη έρευνα από ομοτίμους. Απέφυγα όσο καλύτερα μπορούσα να επιβάλλω τις απόψεις ή τις προσωπικές μου εκτιμήσεις σε αυτούς τους τομείς αλλά και στο νομικό τμήμα. Είμαι πιστός στο να μοιράζομαι αμερόληπτες πληροφορίες, έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα. Αλλά θέλω επίσης να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία εδώ για να μοιραστώ τα συμπεράσματα μου.

Ο μυθιστοριογράφος Merry Prankster και ο πρωτοπόρος του LSD Ken Kesey εμφανίστηκαν στο Tomorrow Show με τον Tom Snyder το 1981. Ο οικοδεσπότης ρώτησε τον Kesey αν ένιωθε υπολειμματικές επιδράσεις από όλο το LSD που είχε πάρει τη δεκαετία του ‘60. Μετά από μια γρήγορη, διασκεδαστική απάντηση, ο Kesey φάνηκε ειλικρινής για μια στιγμή και είπε: “Δεν παίρνεις τίποτα δωρεάν… όλα αφήνουν κάτι / έχουν κάποιο κόστοςοπότε ανταλλάσεις”. Αυτό το σχόλιο με εντυπωσίασε, υπάρχουν αναμφισβήτητα οφέλη από τη χρήση μη εθιστικών ουσιών που διευρύνουν το μυαλό, συμπεριλαμβανομένων αυθεντικών χρόνων ευαισθητοποίησης και διασκέδασης. Αλλά αυτά τα οφέλη δεν έρχονται χωρίς κάποιο κόστος για τον χρήστη, ακόμη και όταν αυτά τα κόστη δε διακρίνονται εύκολα.

Dr. Kindbud's Weed-O-Pedia (2013) [Η εγκυκλοπαίδεια της κάνναβης του Dr. Kindbud]

Όλη η έρευνα και η εμπειρία μου με κάνουν να πιστεύω ότι η χρήση της κάνναβης από ψυχικά και σωματικά υγιείς ενήλικες έχει σημαντικά οφέλη για την ψυχή και τη γενική τους ευεξία. Η αξία του ως φάρμακο ήταν και συνεχίζει να τεκμηριώνεται. Και μέχρι στιγμής η επιστήμη δεν έχει ακόμη εντοπίσει καμία μακροπρόθεσμη σωματική ή ψυχολογική βλάβη που προκύπτει από τους ενήλικες που απολαμβάνουν την κάνναβη.

Τούτου λεχθέντος, το κάπνισμα σε οτιδήποτε μπορεί να επιβαρύνει το αναπνευστικό μας σύστημα. Και η συχνή χρήση κάνναβης είναι γνωστό ότι μειώνει τη φιλοδοξία και την παραγωγικότητα και συχνά οδηγεί σε έναν ανθυγιεινό καθιστικό τρόπο ζωής και την υπερβολική κατανάλωση σνακ.

Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι εάν φροντίζεις διαφορετικά την υγεία σου και κάνετε συνειδητή προσπάθεια να αποτρέψεις την ανάταση από το να γίνει ένας τρόπος αποφυγής ευθυνών και εμπειριών ζωής, μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό και από πολλές απόψεις να προσθέσει πλούτο στις μέρες σου. Με άλλα λόγια, το να έχεις ευφορικότητα μπορεί να κάνει τη ζωή σου καλύτερη, αν το διαχειριστείς με σύνεση. Εμπρός λοιπόν!

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Το πρώτο βαθύ χτύπημα του Dr. Kindbud

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Ένα μακρύ παράξενο ταξίδι στην ιστορία

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Η κάνναβη στον λαϊκό πολιτισμό

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: 420: Η υποκουλτούρα της κάνναβης

CHAPTER 4: Μαγείρεμα με Κάνναβη

  • Butter and Oil
  • Green” Butter
  • Green” Oil
  • Recipe Examples
  • Hazelnut Rum Chocolates
  • Peanut Butter Cups
  • Lice Klispie Tleats
  • Chocolate Chip Cookies with Walnuts… and Weed!
  • Linguini with Garlic Weed Butter Wine Sauce

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Άναψε το και ο νόμος

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: Μακρινή επιστήμη

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: Πώς να καλλιεργήσεις το δικό σου

Σχετικά με τον Dr. Seymour Kindbud

Σχετικά με την εκδοτική του βιβλίου Cider Mill

Dr. Kindbud's Weed-O-Pedia (2013) [Η εγκυκλοπαίδεια της κάνναβης του Dr. Kindbud](το βιβλίο σε μορφή αρχείου PDF)